Ipl sau fotoepilarea este un sistem de îndepărtare de lungă durata şi permanentă a părului folosind un flash de lumina emis de o lampă de mare putere Xenon cu lumină intens pulsata(IPL). Fotoepilarea (îndepărtarea părului cu ajutorul sistemelor de lumină de orice fel, se bazeaza pe principiul de fototermoliza selectivă: lumina emisă (foto) e transformată în căldură (termo) şi distruge selectiv celulele germinative ale foliculului pilos, producând combustia acestuia, fară a afecta ţesuturile din jur. Sunt necesare câteva sedinte pentru eliminarea firului de păr. Firul de păr are astfel 3 faze: anagena,teleogenă si catagenă. În momentul epilarii firul de păr se află în diverse faze, însă pentru a fi îndepărtare complet e absolut necesar ca toate să ajungă în faza anagenă (maturitate). Atunci procedura de IPL are într-adevar efecte si elimină definitiv firul de par. 
        Se recomanda 10/12 sesiuni pentru a elimina aproape toate firele de păr. Distanţa între sesiuni trebuie să fie de 14 zile. Întreținerea se face la 4/6/12 luni (sedintă de intretinere). Se evită expunerea la soare timp de o lună înainte de începerea tratamentului. După terminarea tratamentului, la 5 zile, clientul se poate expune la soare. După tratament părul va cădea în mod natural printr un proces fiziologic in aproximativ 3 săptămâni.
      A trecut ceva vreme de când ne gândim la epilarea permanentă, însă nu eram decişi în a alege locul perfect pentru această procedura. Suntem mai mult decât mulţumiţi de alegerea făcută pentru că rezultatul este mai mult decât ce am fi cerut. La Salon Bliss –https://www.facebook.com/Salon.BlissIasi, am avut parte de un serviciu excelent, un personal extrem de amabil, intr-o locaţie deosebită. Cu siguranţă nu voi ezita în a recomanda şi altora acest loc tuturor ceror care doresc să scape de procedurile chinuitoare de epilat sau de clasica lamă de ras!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *